H.A.T. CPS-2

H.A.T. CPS-2

De jongste telg van het H.A.T. geslacht is de CPS-2 (Clean Power Supply 2). Het is een apparaat dat in staat is om de vervuilde netspanning op te schonen. Door de toenemende toepassing van schakelende voedingen is de de 50 Hz lichtnetfrequentie steeds ernstiger vervormd. Naast onverwachtse storingen in allerlei vitale elektronica (bijv. noodaggregaten) veroorzaakt het “zwerfvuil” op ons lichtnet ook de nodige problemen in onze muziekinstallaties. Versterkers, draaitafels, cd-spelers etc. presteren hoorbaar beter wanneer deze kunnen werken met een “schone” netspanning. 

De Heren van Het Audio Team (ook twee handen op een buik trouwens) zijn al langere tijd bezig om voor de muziek liefhebber oplossingen te bedenken om “de digitale ellende” uit hun hifi apparaten te houden. Sinds een paar weken is er een aantal voedingen beschikbaar om de stroom voor uw muziekinstallatie te “zuiveren”. De H.A.T. Clean Power Supply (CPS-2) is een apparaat dat de verontreiniging nagenoeg volledig verwijdert.

Op de linker foto ziet u een voorbeeld van wat er bij de meeste mensen “uit de muur” komt. De bovenste slinger moet een 50 Hertz sinus voorstellen. U ziet dat de toppen en de dalen bijna vlak zijn. Deze vervorming is “te lezen” op de lijn eronder. Deze is in de ideale situatie vlak.

Op de middelste foto ziet u dat de vervorming dramatisch minder is en dat de toppen en de dalen van de sinus mooi rond lopen. Zó hoort een 230 Volt 50 Hertz netspanning er uit te zien.

Bekijk een uitvoerig item over lichtnetvervuiling bij Tros Radar.