Suesskind

LUIDSPREKERS VAN SUESSKIND

Magisch en subliem

Het luidsprekermerk Süsskind heeft mijn hart gestolen. Of eigenlijk de ontwerper van deze luidspreker. Zijn creaties hebben iets bijzonders en de eerste kennismaking maakt je niet direct verliefd op zijn luidsprekers. Heeft dat iets te maken met de weergave van de andere luidsprekermerken?

Nadat je tot rust bent gekomen en je meer kan richten op de kwaliteit van de weergave en minder op de kwantiteit dan bloeit er iets moois op.

Joachim Gerhard is de oprichter en eigenaar van Süsskind. Voorheen was hij oprichter van Audio Physic en daarna Sonics.

De geluidsweergave van de Süsskind luidsprekers verveelt nooit en blijft altijd verrassen.

Je zou de weergave ook kunnen omschrijven als magisch. Het stereobeeld is overweldigend groots en je wordt omarmd door het geluid. De detaillering is subliem zoals een elektrostaat. Het is net als bij een mooi schilderij telkens ontdek je weer nieuwe dingen en de muziek blijft boeien.

De ontwerpen die Joachim Gerhard heeft gemaakt zij origineel en duidelijk anders dan bij de “gewone” traditionele merken.

Neem nu bijvoorbeeld de Phänomen. Een luidspreker tot kniehoogte enigszins naar achteren hellend. Lief klein qua formaat met een groots geluid.

Na de Phänomen heeft Joachim Gerhard de Forschritt ontworpen. Een uiterst smalle luidspreker die door zijn formaat in bijna elke huiskamer past.