Bluesound

BLUESOUND

Net als Hanze Hifi: Eigenzinnig!

Bluesound bij Hanze Hifi Zwolle

Als we dan, voor niet al te veel geld, een merk in huis willen hebben dat kiest voor geluidskwaliteit en een paar prettige aansluitmogelijkheden dan is dat Bluesound. Gemaakt met als doel alles te doen om de best mogelijke geluidskwaliteit uit hun systemen te halen en door middel van updates de laatste ontwikkelingen toe te voegen aan hun systeem.

Zo’n systeem blijft dus altijd up- to-date. Software geschreven door software specialisten met een historie bij Slimdevices (U weet wel van Squeezebox) en NAD. Met als resultaat een heel prettig bedienbaar systeem met goede zoekfunctie, vooral bij klassieke muziek een handige tool!

  • Node  N130
  • Powernode N330
  • Vault 2i 2TB
  • Pulse Flex 2i
  • Pulse mini 2i
  • Pulse 2i
  • Pulse Soundbar Plus
  • Pulse sub +

Welke criteria hanteert Hanze Hifi?

Aan welke criteria moet een product voldoen willen wij van Hanze Hifi het opnemen in ons assortiment? Natuurlijk is het uitgangspunt de best mogelijke weergave van muziek. Je wilt genieten van de geluidsweergave. Adéle lijfelijk in de huiskamer! Maar het apparaatje moet het wel blijven doen voor een lange tijd.

Dus hoe is zo’n product in elkaar gezet. Kan het zijn warmte makkelijk kwijt? Zitten er wel onderdelen in die niet te krap zijn gedimensioneerd?

Mocht een apparaat dan toch stuk gaan, en dat gebeurt, bij welk merk dan ook, hoe is dan de service? Hoe is de ondersteuning als we problemen hebben bij de installatie van een product? Hoe vaak komt het merk met een nieuwe opvolger? Niet te snel hopen we! Als een fabrikant snel met een opvolger komt dan kun je daar twee dingen over zeggen.

Of het is een commerciële overweging met als doel dat je als gebruiker het gevoel hebt dat je met een gedateerd apparaat zit of de fabrikant heeft een minder doordacht apparaat op de markt gebracht.

Hoe langer een model gemaakt wordt hoe langer je onderdelen kan krijgen voor zo’n model. Stel: een fabrikant zorgt ervoor dat 10 jaar lang onderdelen leverbaar blijven en een model blijft 6 jaar in productie.

Dan betekent dat voor iemand die het eerste jaar zo’n apparaat heeft gekocht na 16 Jaar(!) nog onderdelen leverbaar zijn. Dit zijn de criteria die onze keuzes bepalen.