Streaming

STREAMING

“Denkend aan streaming zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan……………..”

Het “streamen” van geluid is nauwelijks meer weg te denken uit het leven van de moderne muziekliefhebber. Voor diegenen onder u die nog niet (zo) bekend zijn met dit fenomeen hier een beknopte uitleg.

Wat is streaming audio precies?

Streaming is het afspelen van bestanden zonder deze eerst te hoeven downloaden of opslaan. Streamen werkt eigenlijk op precies dezelfde manier als radio luisteren, daar hoeft u immers ook geen bestanden voor op te slaan.

Hoe werkt audio streamen?

Het is mogelijk om te streamen via het internet, via uw thuisnetwerk of zelfs via een USB kabeltje. Maar u kunt ook draadloos muziek afspelen via verschillende technologieën als Bluetooth en NFC en AirPlay, afhankelijk van de mogelijkheden van uw apparatuur.

Streamingdiensten

Ook streamingdiensten als Spotify en Deezer, waarmee we draadloos muziek kunnen beluisteren, worden steeds populairder. Voor een vast bedrag per maand heeft u immers toegang tot miljoenen nummers.

Is de geluidskwaliteit wel goed bij streamen?

De kwaliteit van het geluid blijft natuurlijk altijd afhankelijk van de bron. Audio streamen kan absoluut in een zeer hoge kwaliteit, maar mp3 bestanden met een lage kwaliteit, blijven van een lage kwaliteit al heeft u ‘s werelds beste HiFi speakers in huis. Heeft u vragen over de geluidskwaliteit en de mogelijkheden? Wij adviseren u graag!

Onze favoriete merken