Kabels bij Hanze Hifi

Kabels bij Hanze Hifi

Size doesn’t matter…..

Wanneer het over kabels gaat worden wij vaak meewarig aangekeken. Inderdaad, er zijn tijden geweest dat iedereen in onze branche dacht: “Hoe dikker hoe beter!” Met name de doorsnede van de geleider leek van doorslaggevend belang. Toen er bij ons een keer een vertegenwoordiger langskwam met luidsprekerkabels met een doorsnede van 100 mm2 zakte bij ons toch werkelijk de spreekwoordelijke broek af.

Wij verkopen nog steeds kabels die behoorlijk dik zijn. Die dikte is echter niet het resultaat van een achterlijk dikke geleider, maar van de constructie van de kabel.

Hanze Hifi Blue Netkabel

Een Hanze Hifi netkabel proberen/aanschaffen! Terwijl de exoten onder de netsnoeren in vele installaties absoluut hun meerwaarde bewijzen, is het leuk om te constateren dat onze eigen kabel voor zijn prijs in 99% van de gevallen tot zéér enthousiaste reacties leidt. Niet goed? Geld terug. We maken er in dat geval graag iemand anders blij mee. U een ervaring rijker, wij een illusie armer.

Wat doet een betere stroomkabel?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Een goede netkabel haalt en houdt een heleboel “rommel” uit uw audioapparatuur.Je zou kunnen zeggen dat audioapparatuur z’n eigen nest bevuilt. BAH! Dat werkt zo: in het algemeen geeft de voeding van apparaten een “rimpeling” in de netspanning die het apparaat verlaat. Die rimpeling staat “heftig te dansen” op de binnenkomende spanning en dat vindt de apparatuur niet leuk (en wij ook niet). Wanneer je nu een netkabel neemt die zo gemaakt is dat de spanningsdippen en pieken (en die rimpel) worden afgevlakt (gedempt) dan is dat veel prettiger voor de apparaten en voor onszelf. Het leuke is dat wanneer de netkabel langer is dan een meter dit ook daadwerkelijk te horen is! Gelukkig is de grootst hoorbare verbetering al vanaf een meter, want op een netsnoer van 10 meer aan ieder apparaat zit natuurlijk niemand te wachten!

hanze-netkabel-3Een goede netkabel moet ook voorzien zijn van een goede afscherming. Zeker in deze tijd van talloze draadloze apparaten! Want óók een netkabel werkt als een antenne die van alles opvangt. Een soort potje met hele grote oren. Wij hebben een kabel ontwikkeld die bovenstaand ongerief heel doeltreffend bestrijdt. Zuiver koper, 99,99%, een isolatie- materiaal met voortreffelijke diëlectrische eigenschappen en een dubbele afscherming van een dicht gevlochten stalen netwerk en een afschermende folie. Je kunt m zo als grondkabel gebruiken. En kan dat laatste metertje kabel alles goedmaken wat die kilometers koper tussen de centrale en het stopcontact al verprutst hebben? Natuurlijk niet! Maar het doet wel heel erg veel. Hoorbaar. Meetbaar.

Graag stellen we u in de gelegenheid voor uzelf uit te maken of zo’n netsnoer in uw muziekinstallatie een verbetering betekent.

Hanze Hifi Slankelijn

Het is zéker voorgekomen dat wij zwaar onder de indruk waren van de muzikale prestaties van een uitzonderlijk dure kabel. De prijs van een kabel is echter niet een op een gerelateerd aan zijn prestaties. Wij hebben geprobeerd om een kabel te (laten) maken die niet opvalt door zijn prijs. Of misschien ook wel? De Hanze Hifi Slankelijn is voor zijn geld ongekend transparant, gedetailleerd etc. Maar hij is vooral dun en soepel. Onopvallend qua verschijning en dáárdoor misschien juist wel opvallend. Ook zijn prijs lijkt onopvallend, maar is eigenlijk opvallend laag.